Prijavite se | Postanite član

Izvještaj o isporuci SMS poruka

Izvještaj o isporuci

Izvještaj o isporuci SMS poruka se koristi za obavještavanje institucija i organizacija, koje promovišu određene kampanje, o isporuci poruka primateljima, kao i za obavještavanje o eventualnim problemima u vezi s isporukom. Bez izvještaja o isporuci SMS poruka bilo bi nemoguće procijeniti jesu li poruke uspješno poslane ili ne.

Izvještaj o isporuci SMS poruka nam pruža izvještaj o statusu kako Bulk tako i pojedinačnih SMS poruka. Matični operater pruža izvještaj o uspješnoj isporuci SMS poruka ili šalje objašnjenje o tome zašto poruka nije dostavljena.

Vrlo je važno ukazati klijentima ukoliko se javi problem oko dostave SMS poruka kao i na riješenje tog problema. Prilikom obavještavanja podnosi se detaljan izvještaj o mogućem uzroku problema; telefon primatelja isključen ili je memorija SIM kartice puna. Ukoliko bi se samo navelo da poruka nije uspješno dostavljena ,slanje sljedeće poruke tom primatelju bilo bi besmisleno. Na osnovu razloga sadržanog u izvještaju o isporuci SMS poruka može se ustanoviti da li da se istoj osobi ponovo šalje poruka ili ne.

Izvještaj o isporuci jedan je od najbitnijih faktora za uspješno slanje SMS poruka.